Je bent hier:

Zakelijke Verzekeringen

Als ondernemer dien je altijd goed verzekerd te zijn. De premies lopen soms hoog op, maar de risico’s zijn vaak ook groot. Beroeps- of bedrijfsfouten kunnen al snel oplopen in de duizenden tot soms wel tienduizenden euro’s. Het is dus van belang je bedrijf te beschermen tegen mogelijke tegenslagen.

Er zijn tientallen verschillende verzekeringen die voor een onderneming relevant zijn. Deze lopen uiteen van meer algemeen tot meer niche en industrie-specifiek.

Onderstaande verzekeringen zijn het meest gebruikelijk en bieden voor veel bedrijfsvormen voldoende risicodekking:

 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Ziektekostenverzekering
 • Zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen, waaronder:
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstandverzekeringen

Het belang van zakelijke verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, personeelsverzekeringen, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekeringen: het zijn allemaal voorbeelden van zakelijke verzekeringen die noodzakelijk kunnen zijn bij het zorgeloos runnen van je onderneming. Of je nu net een eenmanszaak bent begonnen, of een snelgroeiend MKB-bedrijf hebt, iedere bedrijfsvorm heeft een vorm van risicodekking nodig.

Met de verantwoordelijkheid van een eigen bedrijf moet je rekening houden met de (extra) kosten die komen kijken bij het afsluiten van zakelijke verzekeringen. Hiermee zijn potentiele risico’s afgedekt en kun jij je (zorgeloos) bezighouden met waar je goed in bent!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid zorgt ervoor dat je een groot deel van je inkomsten ontvangt als je gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is niet alleen voor de werknemers van belang. Als ondernemer ben je zelf vaak een sleutelfiguur binnen de organisatie. Tijdelijk werkonbekwaam op bed liggen kan er al voor zorgen dat jouw onderneming op korte termijn in de (financiële) problemen komt.

Ons advies is dan ook: neem het zekere voor het onzekere en bespaar niet op je bedrijfs-AOV.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen

Word je aansprakelijk gesteld voor geleden schade aan derden? Of heeft een fout in een berekening grote gevolgen gehad voor een klant? Dan kan de juiste aansprakelijkheidsverzekering de redding van jouw onderneming zijn!

Er zijn twee typen aansprakelijkheidsverzekeringen die hierbij van belang zijn: bedrijfsaansprakelijkheids­verzekeringen (AVB) en beroepsaansprakelijkheids­verzekering (BAV).

Beroepsaanprakelijkeheidsverzekeringen (BAV) zijn voor een aantal beroepen wettelijk verplicht. Dit zijn onder andere: advocaten, architecten, accountants, financieel adviseurs, notarissen. Ook verplichten sommige werk- of opdrachtgevers een BAV (e.g. bemiddelingsbureaus, overheden, etc.).

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor eventuele fouten van zelfstandigen of ondernemingen bij het uitoefenen van het beroep en bedrijfsactiviteiten. Dit zijn fouten als: gebrekkige adviezen, verkeerde handelingen, nalatigheden, vergissingen, verkeerde berekeningen of onjuistheden.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) biedt dekking voor eventuele schade aan spullen of letselschade aangebracht door jou of door een van je werknemers. Dit kan zijn:

 • Schade aan spullen of letselschade aan een derde persoon
 • Schade aan spullen of letselschade door een bedrijfsongeval
 • Schade aan spullen die jij fabriceert, behandelt, verwerkt, verkoopt, etc.

Ben je freelancer of ZZP’er en heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Let er dan op dat niet alle schade gedekt wordt door de aansprakelijkheids­verzekering. Zo is de schade die je maakt bij een auto vaak niet gedekt, evenals schade aan je (eigen) spullen. Lees dus altijd goed de voorwaarden voordat je een verzekering afsluit!

Inventaris goederen verzekering

Voor veel organisaties is de voorraad en inboedel het kostbaarste bezit. Niet alleen in de boekhouding en aanschaf, maar ook voor het draaiende houden van de dagelijkse operationele werkzaamheden. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan is het belangrijk om de inboedel, of inventaris, goed te verzekeren!

Een inventaris goederenverzekering beschermt je tegen schade of diefstal van jouw voorraad en zakelijke inboedel. Onder de inventaris valt alles wat je gebruikt om je bedrijfsactiviteiten te kunnen uitvoeren. Let op: cash geld of waardepapieren en motorische voortuigen (auto’s, bedrijfswagens, boten, etc.) worden niet gedekt door de inventaris goederen verzekering. Voor voertuigen dient aparte zakelijke schadeverzekeringen te worden afgesloten.

Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Stel je voor dat je na maanden werk een grote levering doet bij een klant, maar deze weigert te betalen. Of één van jouw leveranciers komt zijn afspraken niet na. Juridische hulp en advies kan in dit soort gevallen erg fijn zijn. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wordt rechtsbijstand gedekt in het geval van een juridisch geschil.

Dit geldt overigens niet alleen voor conflicten met leveranciers of klanten/cliënten. Maar, bijvoorbeeld ook met medewerkers of concurrenten die met je handelsnaam aan de haal gaan.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Om te kijken welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn kijken we naar een aantal verschillende zaken:

 • De grootte van je bedrijf
 • De branche waarin je werkzaam bent
 • De mate van risico en cashflow van het bedrijf
 • Reeds afgesloten verzekeringen (om dubbele dekking of overlap in dekking te voorkomen)

Bedrijfsverzekeringen kunnen soms een complex onderdeel van de bedrijfsvoering worden. Echter, voor de zekerheid en garantie die ze de onderneming bieden zijn ze van topbelang. Bij Keijer en Rademakers kunnen we een overzicht maken van alle zakelijke verzekeringen die je nu al hebt en kijken we graag mee of dit efficiënter zou kunnen, bijvoorbeeld door alle verzekeringen te scharen onder een verzekeringspakket.

Benieuwd welke besparingen of verdere aanvulling er mogelijk zijn voor jouw bedrijf? Maak vandaag nog (vrijblijvend) een afspraak!

6 redenen om met ons samen te werken

 • Deskundig en objectief advies
 • Goed bereikbaar, ook in het weekend en ’s avonds
 • Binnen 24 uur een afspraak
 • Een vast aanspreekpunt
 • Al uw financiële vragen onder één dak
 • Door consumenten goed beoordeeld
Maak een afspraak