Je bent hier:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als werknemer heb je in Nederland de zekerheid op een inkomen, ook als je gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt bent verklaard.

Als zelfstandig ondernemer of freelancer ben je niet verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Desondanks adviseren wij (full-time) zelfstandigen eigenlijk altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Een AOV geeft je de rust en zekerheid dat je, in het geval van een (lang) ziektebed of na een ongeluk, wel aan je financiële verplichtingen kunt voldoen.

Wat als je voor je huidige beroep ongeschikt wordt verklaard maar mogelijk nog wel een ander beroep zou kunnen beoefenen? Afhankelijk van het type AOV waar je voor kiest, kun je dekking krijgen voor beroepsarbeidsongeschiktheid. Hierbij krijg je dekking voor je huidige beroep en ben je dus niet  verplicht ander werk te doen als je arbeidsongeschikt raakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP’ers, Freelancers en eenmanszaken

Voor ZZP’ers drukken de kosten van de AOV zwaar op de inkomsten. Omdat een arbeidsongeschiktheidverzekering voor ZZPs en freelancers niet verplicht is, zijn er veel zelfstandigen die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Op deze manier kunnen ze, met dezelfde marge, een lagere fee aanbieden. Hierdoor kunnen ze soms opdrachten binnenhalen die ze met een hogere offerte niet hadden gekregen. Dit wordt door velen als oneerlijke concurentie in de markt gezien. Andere bedrijfsvormen hebben deze optie namelijk niet.

Maar, hier tegenover staat dat zzp’ers een behoorlijk risico nemen. Je weet immers nooit of de gezondheid aanhoudt en ook een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Daarnaast is de premie voor een AOV voor ZZP’rs ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Eventuele uitkeringen vanuit de verzekering zijn dan uiteraard weer wel fiscaal belast.

6 redenen om met ons samen te werken

  • Deskundig en objectief advies
  • Goed bereikbaar, ook in het weekend en ’s avonds
  • Binnen 24 uur een afspraak
  • Een vast aanspreekpunt
  • Al uw financiële vragen onder één dak
  • Door consumenten goed beoordeeld
Maak een afspraak

Advies bij arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met Keijer & Rademakers Advies adviseren wij ondernemers bij het afsluiten van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tevens helpen wij bij het vinden van de juste AOV voor jouw onderneming in combinatie met de aanvraag van een hypotheek. Ook kunnen we helpen bij de fiscale aftrek van je inkomsten- of vennootschapsbelasting. Wil je dat we eveneens kijken naar je volledige verzekeringsportefeuille? Geen probleem, laat je gegevens achter op onze contactpagina en je ontvangt binnen 24 uur bericht van ons.