Je bent hier:

Beleggen, sparen en investeren voor de toekomst

Sparen of beleggen voor een stabiele financiële toekomst is wellicht niet het meest spannende onderwerp om over te lezen of praten. Desondanks is het wel degelijk de moeite waard om hier tijdig mee te beginnen. Op deze manier kun je wellicht een gewenst vervroegd pensioen realiseren, of andere mooie toekomstdromen waarmaken. Plannen voor de toekomst betekent dat je vandaag al begint met het maken van (financiële) keuzes.

Hieronder omschrijven wij toe hoe sparen, beleggen en investeren in de huidige tijd en huidige markt in zijn werking gaat. We lichten toe wat de verschillen zijn en hoe je je vermogen kunt vergroten (ook al begin je klein).

Hierin geven we onder andere antwoord op onderstaande vragen:

 • Is sparen op een spaarrekening bij de bank nog zinvol?
 • Welke type beleggingen zijn er wat zijn de risico’s?
 • Wat is onze kijk op beleggingen voor onze cliënten?

Is sparen op een spaarrekening bij de bank nog zinvol?

Is mijn geld wat op de bank staat nog wel wat waard? Dit is een veel gestelde vraag. Gezien de lage rente die de banken je momenteel kunnen bieden op een standaard spaarrekening, is dit ook zeker geen vreemde vraag. Rentes op een gemiddelde spaarrekening zijn namelijk nauwelijks een compensatie voor de jaarlijkse inflatie en eventuele belasting op box 3 vermogen.

Sparen is altijd een risicovrije en veilige optie om geld apart te zetten, waar zeer weinig extra kosten aan vastzitten. Mocht je bereid zijn om je geld voor langere termijn vast te zetten, dan is het rendement ook aanzienlijk hoger. Op deze manier is er veel duidelijkheid en zekerheid over waar je vermogen in de toekomst (veilig) staat.

Bij sparen kun je kiezen voor een variabele of een vaste rente. Met een variabele rente ben je in veel gevallen vrij het gespaarde bedrag op te nemen. Dit is bijvoorbeeld de standaard spaarrekening die je bij veel banken automatisch krijgt, gekoppeld aan een betaalrekening.

Sparen met een vaste rente is vaak alleen mogelijk wanneer je een commitment aan wil gaan. Dit in de vorm van een vast bedrag wat periodiek wordt afgedragen, dan wel voor de periode waarvoor je afspreekt het spaargeld vast te leggen (of een combinatie van beide). Met banksparen kan je bijvoorbeeld via een geblokkeerde rekening – waar je geld niet vrij kunt opnemen – sparen voor (een aanvulling) op je pensioen.

Welke type beleggingen en investeringen zijn er?

Bij beleggen wordt vaak gedacht aan de handel in aandelen en obligaties. Er zijn echter vele verschillende vormen van beleggen en investeren. Hieronder de meest voorkomende beleggingsvormen:

 • Aandelen
 • Liquide middelen
 • Obligaties
 • Vastgoed
 • Derivaten
 • Beleggingsobjecten

Aan de hand van deze categorieën bepaal je zelf hoe hoog het risico is wanneer je besluit te gaan beleggen. Elke vorm van beleggen heeft namelijk een ander risiconiveau. Ook binnen een bepaalde beleggingsvorm kunnen weer enorme verschillen in risico zitten. Speel je op safe en wil je veilig beleggen? Of ben je bereid toch iets meer risico te accepteren voor een hoger rendement?

Advies en begeleiding bij beleggen, investeren en sparen

Wij zien het als onze taak om de zorgen die onze cliënten voelen bij het beheren van hun beleggingen, spaargeld en investeringen te ontnemen. Je kunt bij ons persoonlijk, onafhankelijk en strategisch advies verwachten met betrekking tot jouw vermogensvorming.

Of je nu directeur van een MKB, ZZP’er, of werknemer bent; vermogensvorming is voor iedereen belangrijk. Met Keijer en Rademakers Advies kunnen wij onafhankelijk adviseren om de groei van jouw vermogen mogelijk te maken. Hierbij houden wij een verstandige blik op de risico’s en staan jouw wensen voor de toekomst centraal. Heb je interesse in een (vrijblijvend) gesprek met één van onze experts voor onafhankelijk advies of een financieel plan op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

6 redenen om met ons samen te werken

 • Deskundig en objectief advies
 • Goed bereikbaar, ook in het weekend en ’s avonds
 • Binnen 24 uur een afspraak
 • Een vast aanspreekpunt
 • Al uw financiële vragen onder één dak
 • Door consumenten goed beoordeeld
Maak een afspraak

Ervaringen

Op maat, zorgvuldig, daadkrachtig en sympathiek.
Na rentevaste periode kreeg ik een bijzonder hoge vervolgrente. De optie was oversluiten maar dat was gezien de huidige financiële situatie nog maar zeer de vraag of dat zou lukken. Er is in mijn ogen alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen. Het was een bijzonder aangename samenwerking met een mooi resultaat.

Joost van de B., manager

Toegankelijk, betrokken en servicegericht
Prettig om bij het kopen van mijn eerste huis overzichtelijk advies te krijgen, en het gevoel dat ik er niet alleen voor stond in die hoeveelheid onbekende informatie. Dat neemt een hoop zorg weg.

Marieke J., marketing manager