Je bent hier:

Echtscheiding? Wij hebben een uniek voorstel voor jullie.

Financieel inzicht en rust brengen in een scheiding

Als je dan toch hebt besloten te gaan scheiden, dan wil je eigenlijk twee zaken goed regelen:

Kinderen en Geld

Allereerst wil je het goed regelen voor jullie kinderen, want als ouders wil je samen verder kunnen.

Een goede financiële regeling stelt jullie in staat elk onafhankelijk van elkaar verder te kunnen en dat helpt jullie weer samen ouders te zijn.

Los van deze hoofdzaken die goed geregeld wil hebben, wil je eigenlijk ook één partij hebben die dit voor je regelt. Niet steeds van de ene specialist naar de andere specialist gaan. Alles in een hand. En dat kan. Bij Geertje Tuinema van Tuinema en partners en Ron Botman van Keijer & Rademakers

Wij zijn een team onafhankelijke specialisten in scheidingsbegeleiding, die samen verder gaan dan de ‘gewone’ scheidingsbegeleiding.

Mediation

Allereerst kunnen wij jullie behulpzaam zijn bij een mediation. Een van onze teamleden is Geertje Tuinema MfN registermediator. Geertje biedt in de eerste plaats ruimte voor emotionele verwerking. Maar jullie gaan met haar ook in gesprek om samen tot een oplossing te komen.

Partij advies

Maar als het toch niet lukt samen tot een oplossing te komen dan zal toch de rechter een oordeel moeten geven. Wij kunnen je behulpzaam zijn om de optimale financiële uitkomst te berekenen en te onderbouwen.

Financiële ontvlechting

Daarnaast kunnen wij de financiële ontvlechting regelen.  Welke wens is er voor de eigen woning? Wie wil er blijven wonen en is dit mogelijk ? Maar vooral wat zijn de fiscale gevolgen, in combinatie met bv. alimentatie?  Het toekomstige pensioen moet in kaart gebracht worden, net als de lopende verzekeringen en het vermogen.

Dit raakt elkaar allemaal.  Wij kijken verder dan de standaardoplossing.

Wij gaan nog verder

Als je eenmaal de echtscheiding hebt geregeld, dan ben je er nog niet. Dan begint de uitvoering van hetgeen jullie hebben afgesproken. Nadat duidelijk is dat de gemaakte afspraken realiseerbaar zijn, dienen de afspraken ook te worden geregeld. Bijvoorbeeld het omzetten van de hypotheek, het ontvlechten van bankrekeningen en de verzekeringen. En in het bijzonder de fiscale aangifte in het jaar van scheiding.

Het direct overleg en schakelen tussen onze mediator en onze financieel/fiscaal adviseur heeft grote voordelen: hoge kwaliteit en duidelijke structuur!

Alles dus in één hand

Wie zijn wij

Naast ons kantoor dat zorgt voor de praktische financiële zaken wordt het echtscheidingstraject gedaan door :

Geertje Tuinema: Geertje is geregistreerd MfN mediator.  Zij heeft haar eigen kantoor in Haarlem en is al zeer lang werkzaam in de branche. Zij is als financial lid van de Vereniging voor Collabortive Divorce. Daarnaast is zij verbonden aan The Center for Understanding in Conflict in New York. Zij geeft cursussen voor de permanente educatie van advocaten, fiscalisten en accountants. Tussen Geertje en ons kantoor bestaat geen andere relatie dan dat wij u kunnen verwijzen voor mediation naar Geertje

Ron Botman FFP CFP: Ron is gecertificeerd Financieel Planner (CFP) en ruim 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Naast het maken van financiële planningen geeft Ron ook cursussen permanente educatie voor financieel adviseurs via gerenommeerde opleidingsinstituten.

Netwerk Makelaardij voor de aankoop- verkoop en taxatie van de woning. Daarbij gaat Netwerk makelaardij net een stapje verder.

6 redenen om met ons samen te werken

  • Deskundig en objectief advies
  • Goed bereikbaar, ook in het weekend en ’s avonds
  • Binnen 24 uur een afspraak
  • Een vast aanspreekpunt
  • Al uw financiële vragen onder één dak
  • Door consumenten goed beoordeeld
Maak een afspraak