Begeleiding bij financiële ontvlechting

Een echtscheiding is een keerpunt in het leven, een moment waarop de hele wereld op zijn kop staat. Naast de emotionele en praktisch impact op het familie- en priveleven zijn er ook nog eens enorm veel administratieve, financiele en fiscale gevolgen. Een huwelijk is namelijk niet alleen een persoonlijke toezegging en relationele (of religieuze) binding aan een levenspartner. Het is ook een contractuele binding die veelal bij een notaris is vastgelegd en gesloten.

Binnen het huwelijkscontract worden bepaalde vermogensrechtelijke gevolgen opgenomen, contractuele erfstelling, inbreng van bepaalde goederen, etc. Een wijziging of ontbinding van dit contract dient dan ook via de officiële procedure, via een notaris, doorgevoerd te worden.

Echtscheiding heeft gevolgen op de volgende onderdelen:

  • Woning
  • Persoonlijke financiën na echtscheiding
  • Kinderen en Partnerschap
  • Eigen bedrijf na echtscheiding

 

Financiële en fiscale gevolgen na scheiding: verdeling en kosten

Echtscheiding zorgt voor een ontbinding van een aantal financiële zaken waaronder schulden, betaalrekeningen, spaargeld, verzekeringen en pensioen. Daarnaast ben je als je getrouwd bent (maar ook als geregistreerde partners) automatisch fiscale partners. Dat heeft tot gevolg dat jullie de gemeenschappelijke aftrekposten en inkomsten mogen delen, wat financiële voordelen met zich meebrengt.

In het jaar van de echtscheiding mag je nog eenmaal gezamenlijk (als fiscale partners) aangifte doen, wat nog enkele laatste belastingvoordelen met zich meebrengt.

Heb je kinderen, dan dient er gekeken te worden hoe de kosten voor zorg en opvoeding verdeeld kunnen worden. Daarnaast heb je na echtscheiding mogelijk (weer) recht op huur- en zorgtoeslag en eventuele heffingskortingen. Verder zijn er eventuele aftrekposten voor de (mogelijke) verkoop van de woning. Tevens kan, afhankelijk van de vooropgestelde structuur en bedrijfsvorm, de echtscheiding invloed hebben op jouw onderneming.

 

Begeleiding van de financiële en fiscale afhandeling bij scheiding

Bovenstaande geeft een kort overzicht van de vragen en verplichtingen waaraan je moet voldoen tijdens en na de scheiding. Aangezien de persoonlijke en emotionele belasting al overweldigend genoeg kunnen zijn, is het ons doel onze cliënten zoveel mogelijk te ontzorgen. Bij een echtscheiding kun je met een gerust hart je fiscale, financiële en administratieve zorgen aan ons overdragen. Wij maken er zaak van dat de afwikkeling zo zorgeloos en voorspoedig mogelijk verloopt.

 

Scheiding Goed Geregeld

Keijer & Rademakers Advies heeft een partnerschap met Cleerdin & Hamer Advocaten waarin wij onze dienstverleningen bundelen: Scheiding Goed Geregeld. SGG helpt je jouw echtscheiding makkelijker, efficiënter en duidelijker te regelen op juridisch en financieel gebied. Alles wordt in één keer helder geregeld. Zo kun je met een gerust hart verder.

Bekijk hier de website www.scheidinggoedgeregeld.nl

Uw zorgen uit handen geven?

Maak een vrijblijvende afspraak.

Maak meteen een afspraak