Direct een afspraak maken

Wij zijn een onafhankelijk financieel adviesbureau dat erop gericht is om uw wensen en behoeften op financieel- en verzekeringsvlak te vertalen naar producten waarmee u uw doelstellingen kunt verwezenlijken.

Maak meteen een afspraak
Heb je wel een goede schadeverzekering?

Hoe kun je nu exact weten of je goed verzekerd bent tegen schade? Is de schadeverzekering voor je woning of auto wel betrouwbaar en toereikend? Het uitzoeken en afsluiten van een (nieuwe) schadeverzekering, of elke andere verzekering voelt altijd als een vervelende verplichting.

Weinig mensen verdiepen zich met plezier in premies en polisvoorwaarden. Dit is ook niet zo gek, het is een hels karwei. En wanneer je een schadeverzekering hebt afgesloten, waarom zou je dan elk jaar weer kritisch moeten gaan kijken naar je huidige verzekeringspakket?

 

Type schadeverzekeringen

Bij een schadeverzekering denk je als particulier al snel aan een autoschadeverzekering, of zakelijk aan een aansprakelijkheidsverzekering. Maar, er zijn veel meer typen schadeverzekeringen, zowel zakelijk als privé:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Autoverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Opstalverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Reisverzekering

 

Particuliere inboedelverzekering en opstalverzekering voor je woning

Bij de koop van een nieuw huis verplicht de hypotheekverstrekker je in veel gevallen een opstalverzekering af te sluiten. Met deze verzekering is je huis gedekt tegen storm-, bliksem- of brandschade. Waterschade wordt in veel gevallen enkel verzekerd als de schade is ontstaan door een onvoorzien voorval. Dus, niet als je zelf bent vergeten een raam dicht te doen of de kraan dicht te draaien. Controleer altijd goed de voorwaarden van je verzekering voordat je deze afsluit, elke verzekering heeft namelijk weer zijn eigen randvoorwaarden.

Een inboedelverzekering is geen verzekering voor de woning zelf, maar voor alle losse spullen aanwezig in de woning. De inboedel wordt hierbij gedefinieerd als alles wat je meeneemt bij een verhuizing.
  

Inventaris goederenverzekering en opstalverzekering voor bedrijfspand

Zakelijke opstalverzekeringen vallen, in het geval van een huurpand, vaak onder de huurvoorwaarden. Het is goed dit te controleren alvorens je het huurcontract tekent. Brandschade, inbraak of vandalisme zijn in dat geval voor rekening van de verhuurder.

Verzekering van de inboedel (computers, machines, apparatuur, etc.) vallen daarentegen vaak wel onder je eigen verantwoordelijkheid. Een zakelijke inboedelverzekering (ook wel: inventaris goederenverzekering) is vaak iets complexer dan een particuliere inboedelverzekering.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de sector waarin je je bevindt kun je met de inventaris goederenverzekering een combipolis afsluiten. Met zo’n combipolis zijn dan niet alleen apparatuur, goederen en inventaris verzekerd, maar ben je ook gedekt voor schade aan stilgelegen bedrijfsprocessen of bijvoorbeeld bij aansprakelijkheidstelling (schade gemaakt bij klanten of door personeel). Aan combipolissen als deze zitten vaak goede voorwaarden en een (meer) voordelige premie.

Mochten bepaalde onderdelen meer of minder relevant zijn, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om deze onderdelen apart te verzekeren.

 

Autoschadeverzekering zakelijk vs. privé.

Voor een verzekeraar is er een aanzienlijk verschil tussen zakelijke en privé gebruik van een auto. Ze maken hierbij onder andere een inschatting van het risico op basis van de gereden kilometers, type auto, sector, etc. Daarbij komt dat sommige verzekeraars enkel auto’s verzekeren die uitsluitend voor privé gebruik worden gereden.

Een particuliere autoverzekering geeft je niet altijd de juiste dekking bij zakelijk gebruik. Onder zakelijk gebruik vallen onder andere:

 • Personenvervoer tegen betaling
 • Lessen voor een rijschool
 • Gebruik voor een garage of lease-bedrijf
 • Goederen vervoer
 • Koeriersvervoer diensten

Zakelijk worden er veelal meer kilometers gereden dan particulier. Om deze reden is een zakelijke verzekering (vaak) een stuk duurder. Wanneer je enkel met de auto naar je werk rijdt en terug, dan valt dit onder privé gebruik en is een zakelijke verzekering niet geschikt.

Met een zakelijke verzekering wordt er ook rekening gehouden met het feit dat er vaak wisselende bestuurders zijn. Ook heb je bij een zakelijke verzekering soms de optie om btw te berekenen. In zo’n geval betaal je dan ook minder premie, omdat de schade bij deze verzekeringen exclusief btw wordt uitbetaald.

 

Schadeverzekeringen: overstappen of niet?

Wij adviseren om verzekeringen jaarlijks door te laten lichten. Omdat de zakelijke- of gezinssituatie elk jaar veranderd moet er gekeken worden of je huidige verzekeringspakket nog wel de juiste dekking biedt. Ben je bijvoorbeeld een nieuwe onderneming of BV gestart? Is er gezinsuitbreiding? Of heb je een nieuwe woning? Wellicht loont het dan om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar met jouw schadeverzekeringen.

Waarom overstappen met je schadeverzekering?

Wat zijn redenen om over te stappen naar een andere verzekeraar? Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je zojuist een nieuwe woning hebt gekocht en de huidige opstal voorwaarden wellicht niet meer voldoen. Of je hebt een oldtimer op het oog en je bent niet zeker of je huidige (schade)verzekeraar jou hier een lage premie voor kan bieden. Of een andere aansprakelijkheidsverzekeraar biedt de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van collectiviteitskorting.

Korting op je premie betekent overigens niet automatisch dat een polis het meest voordelig uitpakt. Want naast de premie, kunnen schadeverzekeringen ook vergeleken worden op kwaliteit. Bijvoorbeeld op het gebied van klanttevredenheid of polisvoorwaarden. Bij Keijer & Rademakers Advies kijken we voor onze cliënten altijd naar de beste prijs – kwaliteitverhouding.

Mocht je overwegen om over te stappen? Je kunt ons altijd bellen of e-mailen met vragen over je verzekeringspakket (of uiteraard met elke andere vraag over verzekeringen). Meer weten?  Maak direct een afspraak met een van onze verzekeringsadviseurs.

 

Advies of Second Opinion op je schadeverzekering

Wij adviseren je altijd eerlijk en objectief bij het afsluiten en actualiseren van je aansprakelijkheidsverzekering, schadeverzekering of autoverzekering. Onze verzekeringsadviseurs kijken naar de prijzen van verschillende schadeverzekeraars en leggen hierbij de focus op jouw persoonlijke (gezins-)situatie. We luisteren we naar je wensen en toekomstplannen en geven je advies op maat.

Vanzelfsprekend houden wij voortdurend onze kennis over verschillende verzekeringsvormen actueel. Ben je in het bijzonder autoverzekeringen aan het vergelijken? Of zoek je informatie over andere specifieke schadeverzekeringen, bijvoorbeeld voor een boot of vakantiehuisje? Geen probleem, op elk gebied kunnen wij je adviseren.

Via Keijer & Rademakers krijg je een eigen contactpersoon toegewezen. Deze persoon kan helpen bij het afsluiten van nieuwe verzekeringen, of bij de afhandeling van geleden schade of claims. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat wij jouw zorgen zoveel mogelijk uit handen nemen.

Overstappen of niet?

Staat u wel eens stil bij uw eigen wensen en die van uw eventuele partner en/of gezinsleden?

Wij adviseren altijd om verzekeringen jaarlijks door te laten lichten, om even weer te kijken naar de huidige situatie. Want veranderingen in ons leven ervaren we continue. Wat zijn redenen om over te stappen naar een andere verzekering? Om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Bijvoorbeeld wanneer u een lagere premie kunt krijgen, overstapkorting of de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een collectiviteitskorting. Toch betekent korting krijgen op je premie niet automatisch dat een polis het meest voordelig uitpakt.  Behalve op premie kun je schadeverzekeringen en andere verzekeringen vergelijken op kwaliteit. Bijvoorbeeld op het gebied van klanttevredenheid of polisvoorwaarden. Keijer en Radermakers Advies kijkt voor u naar zowel de prijs als naar de kwaliteit.

U kunt ons altijd e-mailen met vragen over uw verzekeringspakket, als u hulp nodig heeft bij schade of als er andere vragen of problemen zijn over verzekeringen. Meer weten?  Maak een afspraak met één van onze adviseurs.